Geelgoud, wat is het? Wat is het verschil met witgoud en roségoud?

We love yellow! Geelgoud is het meest populair

Zoveel smaken, zoveel soorten goud. Onze sieraden zijn van 14 karaat geelgoud, omdat wij dat gewoon het mooist vinden. Maar wat is geelgoud eigenlijk?

Geelgoud is nog steeds de populairste goudkleur onder dames en wordt vaak gebruikt voor verlovingsringen en trouwringen.
Doordat er meer zilver dan koper aan de goudlegering is toegevoegd ontstaat er een licht, gele kleur. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe geler de kleur. Zo is 18 karaat goud dus weer veel geler dan 14 karaat. Bij PAPA ET MOI houden we van de kleur van 14 karaat geelgoud. 

Witgoud en roségoud

Witgoud, geelgoud of roségoud; het kan allemaal 14 karaat goud zijn. Bij witgoud is simpelweg palladium of nikkel toegevoegd. Witgoud lijkt qua kleur voor de buitenwereld trouwens exact op zilver en ook op platina.
Bij roségoud is vaak koper toegevoegd. Wil je iets meer weten over goud in het algemeen? Lees dan ons blog over verhalen achter sieraden

Tijden en hun goudkleur

Door de jaren heen zie je dat er trends zijn in het dragen van een bepaalde kleur goud. Zo was enige jaren geleden witgoud en zilver veel populairder dan geelgoud. Nu is dat anders en is geelgoud populairder dan ooit. 

Combineren van goud

Het combineren van kleuren goud zie je ook steeds meer. Veel vrouwen vinden dit juist erg mooi. In de meeste fashionbladen zie je dit bij modellen ook terugkomen. 

14 karaat gouden ringSieraad als cadeau

Als je een gouden sieraad cadeau wil doen aan je geliefde kan dit soms best lastig zijn. Kies maar eens tussen al die verschillende goudsoorten. Wil je bijvoorbeeld een ring kopen voor je vriendin/vrouw, dan moet je met bepaalde zaken rekening te houden. Lees hier welke tips we jou daarvoor geven. 

Wat vind jij de mooiste kleur goud?


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PAPA ET MOI | Rotterdam (@papa.et.moi) op

  PAPA ET MOI     24-03-2019 17:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.