Gouden sieraden....een leven lang mee

Sieraden vertellen verhalen

Achter ieder gouden sieraad schuilt wel een mooi en uniek verhaal. "Gekregen van mijn vader toen ik zestien werd", "gekocht van mijn eerste salaris", "aandenken aan een goede vriendschap." Mooi voor nu, maar ook voor later. Zelf draag ik een kinder ring van mijn oma aan mijn pink. Toen ik trouwde kreeg ik de armband die mijn vader voor mijn moeder had gemaakt. Ze was net bevallen van MOI (en had misschien liever een strip paracetamol gekregen, maar dat terzijde).
Naast het feit dat goud een luxe uitstraling heeft en een verhaal vertelt, is het dus ook nog eens duurzaam. Tenminste...écht gouden sieraden. 

Wat is goud? 

Er zijn tegenwoordig enorm veel ‘gouden sieraden’ te koop. Maar wat is goud precies en hoe kun je het onderscheiden? 
In het kort: Goud is een scheikundig element en wordt aangeduid met het symbool Au. 
De term ‘karaat’ geeft aan hoeveel procent puur goud er in een sieraad verwerkt zit.
Zo bestaat 24 karaat goud voor maar liefst 99,9% uit goud. Overigens kun je er weinig mee doen, want het is enorm zacht. 
In Nederland komt 14 karaat geelgoud het meest voor en bestaat voor 58,5% uit puur goud. Het is harder en dus slijtvaster dan een hoger karaat goud. Kortom; fijn om te dragen! 

Sieraden met keurmerk

WaarborgHollandJe hebt de keuze gemaakt om voor een sieraad te kiezen dat een leven lang meegaat. Dan wil je ook een garantie krijgen. Maar door het grote aanbod sieraden is het lastig om te beoordelen of het sieraad volledig uit goud bestaat.
Dat wordt voor jou onderzocht. Het testen en stempelen van gouden sieraden gebeurt door een partij die is aangewezen door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. WaarborgHolland is belast met het uitvoeren van de Waarborgwet. Deze wet schrijft voor dat edelmetalen voorwerpen, zoals een gouden ring, oorbel of collier, van een keurmerk moeten worden voorzien. Ieder sieraad van PAPA ET MOI bevat daarom een keurmerk. Zo weet jij dat je een 14 karaat gouden sieraad hebt gekocht. Vanaf het moment dat je het koopt of cadeau geeft begint er dus weer een verhaal. 
  Madelein     30-12-2018 20:31     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Lisa -  11-01-2019

Grappig, wist nooit dat het ook echt een keurmerk moest hebben.