Wat is mijn ringmaat?

Foto

4 tips om je ringmaat op te meten

  • Leg een ring op een nauwkeurige liniaal en meet de diameter op van binnenkant naar binnenkant. Je moet wel zeker weten dat de nieuwe ring een ring wordt die ook om DIE vinger gaat. Iedere vinger verschilt namelijk qua dikte. 

     
  • De meest nauwkeurige en zekere manier is om bij een juwelier binnen te stappen. Deze kan je ringmaat goed opmeten. Of neem een ring mee om op te laten meten. Dit is vooral een handig trucje als je stiekem een ring wil aanschaffen voor bijvoorbeeld je vriendin.
     
  • Je ringmaat zelf opmeten? Jij kan dit ook! Met onze handige multisizer welke hier verkrijgbaar is. Ook dit is een snelle, betrouwbare en goedkope manier om achter je ringmaat te komen. Ps. Ook als iemand slaapt kun je de multisizer snel even gebruiken om een ringmaat op te meten. Uiteraard op eigen risico :).  


     
  • Probeer je vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur. Heb je grote knokkels? No worries! Maar kies dan geen maat die gebaseerd is op de omtrek van je knokkels. Hij zit dan vaak te los om je vinger. 


Je kunt een ring per halve en hele ringmaat bestellen. Twijfel je tussen twee maten? Kies dan voor de grotere maat.