Ring voor je vriendin kopen? Hier 3 handige tips!

Je wil een ring voor je vrouw/vriendin/dochter kopen, maar hoe kies je nou de ring die echt bij haar past? Bij PAPA ET MOI weten we hoe lastig dat kan zijn. Je hebt met veel factoren te maken. Met onderstaande stappen en tips proberen we het je toch iets makkelijker te maken. 

1. Goud of zilver?

Maak eerst de keuze tussen goud of zilver. Je weet vast wel welk metaal de dame in kwestie het liefst om haar vingers draagt. Zowel goud als zilver zijn beiden edelmetalen. Eigenlijk is het appels met peren vergelijken, omdat het gewoon twee verschillende soorten zijn. Omdat PAPA ET MOI fan is van 14 karaat geelgoud laten we zilver even buiten beschouwing.

Combineren?

Sommige vrouwen geven de voorkeur aan het uiterlijk van het ene type metaal boven het andere. Als een vrouw bijvoorbeeld veel zilver draagt, zal ze waarschijnlijk een verlovingsring van witgoud boven een verlovingsring van geelgoud kiezen. Als ze het leuk vindt om sieraden met verschillende kleuren te mixen, kan een ring in een andere kleur prima in de smaak vallen. 
 

2. Let op! Gold plated = geen leven lang mee

Dit is belangrijk, dus lees dit goed!

Vaak zie je sieraden in de winkel of bij webshops en dan staat er dat het 14kt goud/gold is. Lees je verder bij de beschrijving van het product dan staat er dat het bijvoorbeeld 'goldplated' is. Verguld noemen we dit ook wel. Er zit dan een dun laagje goud over een ander goedkoper metaal, zoals bijvoorbeeld zilver. Hier is niets mis mee en kan ook heel mooi zijn, maar de kwaliteit is minder dan een sieraad van massief goud. Wil je een sieraad geven wat een leven lang meegaat kies dan altijd voor volledig goud met een keurmerk. Dan weet je zeker dat je er heel lang plezier van gaat hebben. Kwalitatief goede sieraden vertellen tenslotte toch vaak verhalen


3. Hoe weet ik de ringmaat van mijn vriendin?

Het lastigste is bepalen welke maat je nodig hebt wanneer je een ring cadeau doet. We gaan je een aantal tips geven.  

We gaan er vanuit dat het geven van een ring een verassing moet zijn. De gemiddelde ringmaat van een vrouw is 17 millimeter, maar ga hier nooit zomaar vanuit. Het luistert heel precies. Zo zijn vingers aan het eind van de dag opgezet en verschilt een linkerhand weer met een rechterhand. De pink is dunner dan de ringvinger etc.

De volgende manieren kunnen je helpen om achter de ringmaat van je vrouw/vriendin te komen:

1. Als de kat van huis is.....dan kan jij een ring pakken die ze die dag even niet draagt. Leg deze ring op bijvoorbeeld een liniaal en meet de diameter op van binnenkant naar binnenkant. Je moet wel zeker weten dat de nieuwe ring een ring wordt die ook om DIE vinger gaat. Iedere vinger verschilt namelijk qua dikte. 

2. Neem een ring mee naar een juwelier. Die kan de ring exact opmeten. Hetzelfde als bij punt 1, je moet wel zeker weten dat de nieuwe ring dezelfde vinger is als waar de huidige ring zat. 

3. Ligt ze in een diepe slaap? Dan stiekem en heel voorzichtig onze multisizer op haar vinger doen. Je leest de maat dan zo af :) Let wel, dit is op eigen risico :)

Is het geen verassing en hoef je niet stiekem te doen, dan kun je makkelijk even bij elke juwelier binnenstappen om je ringmaat op te meten. Of bestel bij PAPA ET MOI een multisizer voor nog geen 2 euro en meet het zelf thuis op!
 

Ga op safe!

Wil je op safe spelen? En maakt het je niet uit welk sieraad je geeft aan je vrouw/vriendin/dochter? Dan zijn de meeste vrouwen ook heel blij met een mooie set gouden oorbellen of een prachtige halsketting. Net zo mooi en ook heel bijzonder!

Heb jij jouw geliefde weleens een sieraad gegeven? Of heb jij ooit een sieraad gekregen van jouw geliefde?
  PAPA ET MOI     24-03-2019 16:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.